Logo Bakkerij Dauw

Foto Bakkerij Dauw Foto Bakkerij Dauw Foto Bakkerij Dauw Foto Bakkerij Dauw

Zowat een halve eeuw geleden, in 1953, start Marcel Dauw zijn bakkerij langs de Staatsbaan te Lubbeek. Voornamelijk om brood te bakken voor de broodronde die vrij omvangrijk was en over verschillende dorpen in de omgeving liep (Meensel, Tielt, Winge, Kortrijk-Dutsel, Pellenberg en Linden). In de jaren '70 bloeit vooral de winkel en wordt de bakkerij uitgebreid.

Na zijn huwelijk in 1986 neemt zijn zoon Jozef de zaak over nadat hij meer dan 10 jaar werkzaam was in de bakkerij. Steeds opzoek naar het beste en naar vernieuwing bloeit de zaak vrij snel uit tot een bekendheid in de streek. De leuze indachtig "alles wordt eigenhandig gemaakt in het atelier met de beste grondstoffen, trouw blijvend aan de oude recepten".

In 1993 worden de bakkerij en de winkel vernieuwd. De zaak krijgt een totaal nieuw uitzicht en profileert zich vooral als een ambachtelijke bakkerij van "de goede smaak". Elke dag worden tientallen producten met de beste grondstoffen eigenhandig in het atelier gemaakt. Het resultaat is degelijke kwaliteit en goede smaak. Menig ochtendlijke of avondlijke passant vindt bij bakkerij Dauw een oase van geurend en knapperig brood en broodjes, overheerlijke koffiekoeken, speciaal gebak en taarten, dessertkoekjes, pralines en chocolade.

Anno 2010 wordt "(h)eerlijke producten van goede smaak" en die zorgen voor de uitstraling van de zaak. Naam en faam in de regio stijgt. Het aantal trouwe klanten neemt toe. Authentiek en smaakvol brood, koeken en taart maken, wordt de uitdaging van elke dag. Gezond eten en zich gezond voelen, daaraan werkt men voortdurend bij bakkerij Dauw. Smaak, natuur en gezondheid krijgen vorm in de handen en ovens van Jozef Dauw. En dat is ook de sfeer die je overvalt bij het betreden van de winkel...

Foto Bakkerij Dauw Foto Bakkerij Dauw Foto Bakkerij Dauw Foto Bakkerij Dauw